NunnaUuni speksteenkachels

Actiemodellen bij NunnaUuni
Ieder seizoen hebben we een speciale actie op een aantal modellen speksteenkachels van NunnaUuni. Via bovenstaande link komt u er snel achter welke speksteenkachels dit najaar en begin winter tegen gereduceerde tarieven gekocht kunnen worden.

Speksteenkachels van NunnaUuni.

NunnaUuni Speksteenkachels komen uit het ’s winters zeer koude Finland waar inmiddels de derde generatie bezig is met het produceren van kwalitatief en verbrandingstechnisch perfecte massieve speksteenkachels. Deze speksteenkachels zijn met name bekend vanwege hun ideale eigenschappen en aangename stralingswarmte. Met de komst van de nieuwe NunnaUuni modellen in 2014 heeft NunnaUuni een dusdanig aanbod in speksteenkachels dat er voor een ieder wel een te vinden is.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe modellen.

Ga naar de Nunnauuni productpagina

We kunnen de speksteenkachels van NunnaUuni grofweg in 4 type haarden onderverdelen:

Massieve speksteenkachelsNunnaUuni Raia Solo 1

In de serie massieve speksteenkachels wordt de op te warmen ruimte gerelateerd aan de hoeveelheid speksteen dat die ruimte nodig heeft om te verwarmen en warm te houden. Hoe groter de ruimte, hoe meer KG speksteen er nodig is om de ruimte efficient te verwarmen. Daarnaast is ook de warmte-verliesfactor van groot belang, dus als de ruimte een slechte isolatie heeft of een groot glasoppervlak, zal er meer massa nodig zijn. Uw NunnaUuni dealer kan u hier veel meer over vertellen. In deze video ziet u een mooie impressie over de speksteenkachels van NunnaUuni.

 

DEKO serie

Sinds oktober 2015Miljöö_DEKO_Due_C_1_vaaka_TIF is de productie tot stand gekomen van de nieuwe DEKO serie van NunnaUuni. Deze serie kachels kunnen we ook wel semi massieve speksteenkachels noemen. Het gewicht van deze kachels loopt uiteen van ongeveer 350kg-550 kg. Deze serie heeft als groot voordeel dat ze eenvoudig te bouwen zijn, sneller warm worden en een hogere stralingstemperatuur krijgen. Maar uiteraard zijn deze haarden ook veel sneller afgekoeld. Met het oog op de nieuwe woningbouw met zeer hoge isolatiewaarden is dit een gunstige ontwikkeling.

 

InjectiekachelsGenius_mocca_miljoo klein

De serie Injectiekachels van NunnaUuni is een serie haarden met een hart van speksteen en een stalen omhulsul.

In de verbrandingskamer wordt een zeer hoge verbrandingstemperatuur gerealiseerd dat vervolgens in de ruimte erboven wordt afgestaan aan speksteen van zeer hoogwaardige kwaliteit. Daardoor blijft de rookgas temperatuur op de normale 220 graden.

We kennen twee types in de Injectiekachels: Centus modellen en Genius modellen.

Op ons youtube kanaal kunt u een video bekijken waarin de werking wordt uitgelegd.

Bakovens en kooktoestellenElla_JPG
De bakovens en kooktoestellen van NunnaUuni combineren het nuttige met het aangename. Tijdens het koken wordt het speksteen opgewarmd, zodat de rest van de dag uw keuken heerlijk aangenaam warm blijft.

Het allernieuwste kooktoestel is de Ella. Met dit toestel is koken en bakken en koud kunstje en wordt tevens uw keuken voorzien van een heerlijke warmte. Woonkeukens tot ongeveer 35 m2 kunnen met dit toestel worden verwarmd, uiteraard wel afhankelijk van de isolatiewaarde.