BlueChimney Rookgasventilatoren

De BlueChimney rookgasventilator is een vriend van iedere schoorsteen!

Een schoorsteen is de motor van uw hout gestookte kachel. Op momenten dat er niet genoeg trek in uw schoorsteen zit, wordt er niet genoeg zuurstof door de brandkamer van uw houtkachel gezogen. Dat kan gepaard gaan met rookoverlast zowel binnen als buiten. 

BlueChimney zorgt ervoor dat er een constante trek in uw rookkanaal zit van 12 Pa, zelfs wanneer de kachel in koude toestand verkeert. Hierdoor gaat het aansteken van de kachel met het grootste gemak en warmt zowel de kachel als uw rookkanaal snel op. Op deze manier bereikt u snel de optimale verbrandingstemperatuur en wordt onnodige geurvorming en rookoverlast voorkomen.

U monteert de BlueChimney rookgasventilator bovenop uw schoorsteen. De ventilator trekt als het ware de rookgassen uit de kachel en vermengt het met schone lucht. De rookgasventilator blaast dit mengsel ver boven uw schoorsteen uit.

De BlueChimney is uitermate geschikt in combinatie met de top-down aansteekmethode, ook wel de Zwitserse methode genoemd. Deze methode zorgt ervoor at er zo min mogelijk rookoverlast plaats vindt tijdens het aansteken van uw houtkachel.

Brochure

In deze brochure kunt u alle voordelen van de BlueChimney rookgasventilator overzichtelijk terug vinden, zodat u ook alles op papier kunt nalezen.

Hoe werkt de BlueChimney?

De rookgasventilator van BlueChimney wordt aangedreven door een 24 V laag voltage motor. Deze is gemaakt door één van de meest toonaangevende leveranciers ter wereld. U kunt eenvoudig de 8 meter lange kabel naar binnen leiden en aansluiten op een adapter. Deze kunt u gewoon in een normaal stopcontact pluggen. Vervolgens kunt u de ventilator met een afstandsbediening traploos regelen.

De motor van de Bluechimney wordt door koude lucht gekoeld en is getest tot temperaturen boven de 500 graden Celcius. ( dat is twee keer zoveel als de gemiddelde rookgastemperatuur)

Als u onderstaande video bekijkt kunt u zien hoe eenvoudig de BlueChimney gemonteerd kan worden op uw schoorsteen of rookkanaal.

 

Om een indruk te geven van wat de Bluechimney voor de kwaliteit van uw rookgassen kan betekenen kunt u deze film bekijken.

De Bluechimney rookgasventilator is verkrijgbaar in zwart en RVS. De consumentenprijs bedraagt vanaf € 950,- inclusief BtW voor het type geschikt voor alle kanalen tussen 150 en 200 mm( type 265-150). De grotere variant, type 310-150 en types 310-200 kosten € 1250,- incl. BtW. We leveren de rookgasventilatoren van BlueChimney standaard inclusief afstandsbediening.

Handleiding.

Hier kunt u de handleiding downloaden van de BlueChimney rookgasventilator.