BlueChimney Rookgasventilatoren

De BlueChimney rookgasventilator is een vriend van iedere schoorsteen!

Een schoorsteen is de motor van uw hout gestookte kachel. Op momenten dat er niet genoeg trek in uw schoorsteen zit, wordt er niet genoeg zuurstof door de brandkamer van uw houtkachel gezogen. Dat kan gepaard gaan met rookoverlast zowel binnen als buiten. 

BlueChimney zorgt ervoor dat er een constante trek in uw rookkanaal zit van 12 Pa, zelfs wanneer de kachel in koude toestand verkeert. Hierdoor gaat het aansteken van de kachel met het grootste gemak en warmt zowel de kachel als uw rookkanaal snel op. Hierdoor wordt snel de schoonst mogelijke verbranding bereikt en wordt onnodige geurvorming en rookoverlast voorkomen.

De BlueChimney rookgasventilator wordt bovenop de schoorsteen gemonteerd. De ventilator trekt als het ware de rookgassen uit de kachel en vermengt het met schone lucht. Dit mengsel wordt hoog boven de schoorsteen uitgeblazen.

De BlueChimney is uitermate geschikt in combinatie met de top-down aansteekmethode, ook wel de Zwitserse methode genoemd. Deze methode zorgt ervoor at er zo min mogelijk rookoverlast plaats vindt tijdens het aansteken van uw houtkachel.

Brochure

In deze brochure kunt u alle voordelen van de BlueChimney rookgasventilator overzichtelijk terug vinden, zodat u ook alles op papier kunt nalezen.

Hoe werkt de BlueChimney?

De rookgasventilator van BlueChimney wordt aangedreven door een 24 V laag voltage motor. Deze is gemaakt door één van de meest toonaangevende leveranciers ter wereld. De 8 meter lange kabel kan eenvoudig naar binnen worden geleid en daar aangesloten op een stopcontact. Vervolgens kan de ventilator met een afstandsbediening traploos worden geregeld.

De motor van de Bluechimney wordt door koude lucht gekoeld en is getest tot temperaturen boven de 500 graden Celcius. ( dat is twee keer zoveel als de gemiddelde rookgastemperatuur)

In onderstaande video kunt u zien hoe eenvoudig de BlueChimney gemonteerd kan worden op uw schoorsteen of rookkanaal.

 

Om een indruk te geven van wat de Bluechimney voor de kwaliteit van uw rookgassen kan betekenen kunt u deze film bekijken.

De Bluechimney rookgasventilator is verkrijgbaar in zwart en RVS. De consumentenprijs bedraagt vanaf € 895,- inclusief BtW voor het type geschikt voor alle kanalen tussen 150 en 200 mm( type 265-150). De grotere variant, type 310-150 en types 310-200 kosten € 1195,- incl. BtW. De BlueChimney wordt geleverd inclusief afstandsbediening.

Handleiding.

Hier kunt u de handleiding downloaden van de BlueChimney rookgasventilator.