Rika

rika-merk

RIKA Kachels – Geniet van de vrijheid van verwarmen

Laat u in vervoering brengen door de wereld van RIKA houtkachels en RIKA pelletkachels. Voor iedere inrichting hebben we de passende hoogwaardige kachel. Van zakelijk tot extravagant, van loft tot zeer gezellig. Kijk naar de vele mogelijkheden die onze kachels hebben met diverse stenen.

Houtkachels

De RIKA houtkachels staan bekend om hun oerdegelijke kwaliteit en uitstraling. Stralingswarmte wordt over het algemeen gecombineerd met convectiewarmte. Ontdek de voordelen van deze houtkachels en stel zelf de kachel van uw keuze samen. De meeste kachels kunt u namelijk voorzien van diverse steensoorten om op die manier een heel ander aangezicht te creëren. Ook zijn er een aantal Rika houtkachels te voorzien van een Rikatronic systeem. Met dit systeem wordt altijd de juiste hoeveelheid verbrandingslucht toegevoegd aan de hand van de temperatuur in de brandkamer. Daarnaast geeft uw houtkachel u een seintje wanneer het geschikte moment is gekomen om uw kachel te voorzien van een nieuwe lading hout. Op deze manier kunt u uw houtverbruik met wel 30 % verminderen. In de volgende video wordt het nogmaals uitgelegd, https://vimeo.com/34073484.

Pelletkachels

Rika Livo pelletkachel
Rika Livo pelletkachel

De pelletkachels van RIKA staan bekend als de stilste pelletkachels op de markt. Door het ontbreken van een convectieventilator wordt het geluid dat de kachel produceert erg verminderd. Zo ontstaat er een pelletkachel die uw woning verwarmt zonder dat u het hoort. De pelletkachels van Rika zijn over het algemeen te combineren met diverse steenpanelen, zodat u de kachel van uw keuze zelf kunt samenstellen. Middels de touchscreens wordt het bedienen van uw kachel erg eenvoudig. De pelletkachels van Rika hebben verschillende aanstuurmogelijkheden, waaronder een online bediening zodat u uw kachel ook van een afstand kunt besturen.

Combikachels 170217_Paro_5K_vf_cmyk

Binnen het productgamma van van Rika bevinden zich sinds kort twee combikachels. Deze kachels combineren het beste vanhoutstook met het beste van een pelletkachel. U kunt de kachel starten op pellets en tevens de pelletkachel gedurende de dag uw huis laten verwarmen. Wanneer u ’s avonds van een gezellig houtvuur wilt genieten hoeft u uitsluitend de deur te openen en een paar stukken hout op te leggen en de kachel veranderd zelf in een houtkachel. Aangezien de combikachel is voorzien van een Rikatronic systeem, geeft de kachel zelf aan wanneer het beste moment is dat u uw kachel bijvult.

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent de RIKA houtkachels of de RIKA pelletkachels, vult u dan het contactformulier in en wij sturen u de informatie toe